Prebiotice si Probiotice – Ce trebuie sa stii

Sistemul digestiv al animalului de companie este extrem de important pentru sanatatea acestuia. Nu doar ca ajuta la digestia alimentelor si eliminarea deseurilor, ci si furnizeaza substante nutritive esentiale pentru starea lor generala de bine. Mentinerea sanatatii tractului gastrointestinal este esentiala pentru a asigura o viata lunga si fericita pentru animalul tau de companie, iar utilizarea prebioticelor si probioticelor este un mod dovedit de a realiza acest lucru.

Ce sunt prebioticele si probioticele?

Intestinul animalului tau de companie gazduieste un vast ecosistem microbial, compus din trilioane de bacterii, similar cu cel al organismului uman. Acest complex microbiologic, cunoscut sub denumirea de microbiom intestinal, este esential pentru functionarea sanatoasa a tractului digestiv.

Chiar daca ideea de prezenta a organismelor vii in corpul animalului poate parea initial inspaimantatoare, este un proces biologic natural si necesar pentru sanatatea acestuia. Este posibil sa fi auzit de aceste microorganisme sub denumirea de probiotice.

Aceste bacterii benefice joaca un rol crucial in mentinerea sanatatii intestinale a animalului dumneavoastra de companie, regland echilibrul microbiotic al sistemului digestiv, facilitand procesul de digestie si producand substante nutritive esentiale, inclusiv vitamine.

Totusi, precum in cazul oricarui organism viu, aceste bacterii necesita o ingrijire adecvata pentru a ramane in viata si functionale. Aici intervin prebioticele!

Prebioticele reprezinta o sursa de nutrienti esentiali pentru bacteriile care traiesc in intestin. Atunci cand sunt metabolizate de catre aceste bacterii, ele genereaza acizi grasi cu lant scurt, care nu numai ca furnizeaza energie celulelor colonului, dar si contribuie la reglarea motilitatii intestinale si indeplinesc multe alte roluri fiziologice esentiale.

Starea de sanatate a intestinului animalului dumneavoastra de companie este cruciala pentru bunastarea generala a acestuia. Deficientele nutritionale pot afecta negativ sistemul lor imunitar, accelerand astfel procesele patologice.

Prin integrarea unui supliment ce contine prebiotice si probiotice in regimul alimentar zilnic al animalului dumneavoastra de companie, veti contribui la mentinerea unui echilibru sanatos al florei intestinale, facilitand in acelasi timp procesul digestiv si sprijinind sistemul imunitar.


SYNBIOTIC DC 5X10 CPS 5 + 1 GRATIS Synbioflora Hrana complementara cu probiotice si prebiotice


Exista vreo diferenta intre prebioticele si probioticele pentru caini si pisici?

In esenta, raspunsul este negativ. Bacteriile prezente in sistemele digestive ale cainilor si pisicilor sunt in mare masura similare, insa exista diferente in beneficiile aduse de anumite bacterii pentru fiecare specie in parte.

Cainii beneficiaza in mod semnificativ de tulpinile Bifidobacterium si Lactobacillus Acidophilus. Pe de alta parte, pentru pisici, tulpinile Enterococcus si Bifidobacterium sunt considerate deosebit de benefice.

Indiferent de alegerea prebioticului sau probioticului pe care decideti sa il oferiti animalului dumneavoastra de companie, este important sa verificati eticheta pentru a identifica bacteriile care vor aduce cele mai mari avantaje pentru specia respectiva.

Prebioticele si probioticele destinate animalelor de companie sunt disponibile in diverse forme de prezentare, permitandu-va sa selectati varianta cea mai potrivita pentru preferintele si nevoile animalului dumneavoastra.

Aceste suplimente pot fi procurate sub forma de tablete, pulberi sau chiar recompense speciale, facilitand administrarea si asigurand o adaptare usoara in rutina zilnica a animalului dumneavoastra.


Din gama noastra de produse, va putem recomandata doua produse care contin atat prebiotice cat si probiotice:

  1. Synbiotic DC
  2. Biopet Active Symbioflora