Utilizarea glucozaminei si condroitinei in managementul tulburarilor articulare la pisici si caini

Tulburarile articulare, cum ar fi osteoartrita, sunt o problema comuna in randul cainilor si pisicilor, afectand negativ calitatea vietii si mobilitatea acestor animale. Glucozamina si condroitina sunt doua suplimente alimentare frecvent utilizate in medicina veterinara pentru a gestiona si a ameliora simptomele asociate acestor afectiuni. Acest articol exploreaza mecanismele de actiune, beneficiile si consideratiile privind utilizarea glucozaminei si condroitinei in tratamentul tulburarilor articulare la caini si pisici.

Mecanismul de Actiune:

Glucozamina este un amino-zaharid care serveste ca bloc de constructie pentru proteoglicani, substante prezente in cartilajul articular. In osteoartrita, cartilajul se deterioreaza si se subtiaza, iar glucozamina ajuta la reconstructia si repararea acestuia, imbunatatind astfel functia articulara si reducand durerea.

Condroitina este un glicozaminoglican care face parte din structura cartilajului si ajuta la mentinerea hidratarii si elasticitatii acestuia. Ea actioneaza ca un lubrifiant natural pentru articulatii si contribuie la protejarea si intretinerea sanatatii cartilajului articular.

Beneficiile Utilizarii Glucozaminei si Condroitinei:

  • Reducerea disconfortului articular: Glucozamina si condroitina au fost demonstrate ca reduc durerea si inflamatia asociata cu osteoartrita, facilitand mobilitatea si activitatea animalului de companie.
  • Stimularea regenerarii cartilajului: Aceste suplimente pot ajuta la reconstructia si repararea cartilajului articular deteriorat, incetinind progresia bolii si prevenind deteriorarea ulterioara a articulatiilor.
  • Ameliorarea functiei articulare: Glucozamina si condroitina imbunatatesc flexibilitatea si stabilitatea articulatiilor, permitand cainilor si pisicilor sa se miste mai usor si sa isi mentina nivelul de activitate.

Tablete divizabile pentru susţinerea sistemului locomotor. Supliment nutritiv pentru câini şi pisici. Proteina bruta 37,8 %, cenușă bruta 14,0 %, grăsime bruta 10,0 %, celuloză brută 0,5%. AniFlexi Fit este un furaj complementar pentru câini care susține buna funcționare a articulațiilor, tendoanelor și ligamentelor.


Indicatii si administrare:

Glucozamina si condroitina sunt adesea recomandate in tratamentul si managementul osteoartritei si altor tulburari articulare la caini si pisici. Aceste suplimente sunt disponibile sub forma de tablete, capsule, pulberi sau chiar suplimente lichide si pot fi administrate oral.

Doza si durata tratamentului depind de severitatea afectiunii, varsta, greutatea si starea generala de sanatate a animalului de companie. Este important ca doza sa fie stabilita si monitorizata de catre medicul veterinar pentru a asigura eficacitatea si siguranta tratamentului.

Efecte secundare si precautii:

In general, glucozamina si condroitina sunt considerate sigure pentru caini si pisici, cu putine efecte secundare raportate. Cu toate acestea, unele animale de companie pot experimenta reactii adverse minore, cum ar fi diareea sau greata.

Este important sa se tina cont ca suplimentele alimentare, inclusiv glucozamina si condroitina, nu sunt reglementate in mod strict de catre autoritatile de sanatate si nu sunt supuse acelorasi standarde de testare si aprobare ca medicamentele. Prin urmare, este recomandat sa achizitionati produse de la producatori de incredere si sa consultati intotdeauna medicul veterinar inainte de a incepe orice forma de suplimentare.

Concluzie:

Glucozamina si condroitina sunt optiuni terapeutice valoroase in gestionarea tulburarilor articulare la caini si pisici, oferind beneficii semnificative in ameliorarea durerii, imbunatatirea functiei articulare si incetinirea progresiei bolii. Cu toate acestea, este important sa se utilizeze aceste suplimente in cadrul unei abordari comprehensive de tratament si sa se consulte intotdeauna cu medicul veterinar pentru a determina cea mai potrivita optiune terapeutica pentru fiecare animal de companie in parte.


Din gama noastra de produse va recomandam: Aplazyl si Aniflex HA.